HHKC

Holbo Herreds Kulturhistoriske Centre

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Fejl
Forsiden Museer Gilleleje Museum

Gilleleje Museum

Email Udskriv PDF
gilleleje-stor
FRA NUTID TIL OLDTID

På næsten 350 kvadratmeter giver Gilleleje Museum et overblik om udviklingen på Nordsjællands top - fra nutiden og tilbage til oldtiden.
Den ene halvdel af udstillingen fører den besøgende fra gårsdagens virkelighed tilbage gennem tiderne til istidens beboere og især deres efterladenskaber. Undervejs fortælles livet, som det har været i de nordsjællandske landsbyer og ude på landet.

Den anden halvdel af udstillingen omhandler Gilleleje i det 20. århundrede. Skomager Idorns butik, manufakturhandler Th. Jacobsens gamle forretning, søstrene Bastrups lille manufakturbutik, et lille afsnit af den gamle Gilleleje Isenkram og de gamle stole fra Ole Andersens barbersalon genskaber Gillelejes gamle handelscentrum.

Transporten af jødiske flygtninge til Sverige i oktober 1943 er repræsenteret med bl.a. interiør fra kirkeloftet, hvor 80 jøder blev taget til fange. Videre behandles de første sommergæster, der kom til Gilleleje, med bl.a. interiør fra Gilleleje Hotel og Badepensionat. Endelig er der i udstillingen en skolestue, som den så ud fra slutningen af 1800-tallet til midt i 1900-tallet.

Mellem de to udstillingshalvdele er et udpluk af museets fuglesamling i to panoramaer med titlerne trækfugle og strandfugle.

På plænen mellem museet og havet er opstillet en fiskebåd, med indkig gennem skibssiden, hvor tableauer viser, hvordan jøderne blev fragtet til Sverige i oktober 1943. Ikke langt derfra er opstillet et sommerhus fra omkring 1950. På under 10 kvadratmeter er der blevet plads til mand, kone og tre børn. 

Museumsgæsten kan også besøge den lille boglade, hvor der sælges bøger, plakater, postkort, museumskopier og meget andet.

Gilleleje Museum

Vesterbrogade 56, 3250 Gilleleje
Bus 360R mapsicon

Gilleleje Museum er ikke fremkommeligt for kørestolsbrugere.

Åbningstider: 
15. Januar -  Maj og September - 29. November: Åbent Onsdag til Fredag 13-16 og Lørdag 10-14
Juni, Juli og August: Åbent Onsdag til Mandag 13-16
Efterårsferien: Åbent alle dage 13-16
Lukket 1. maj, Grundlovsdag og helligdage.

Entre:
35.00 kr. pr. person
Børn og unge under 18 år gratis.
Grupper over 20 personer får 50 % på entreen.
Guidning og særåbning efter aftale. Ring venligst på tlf: 7249 9950
Senest opdateret: Torsdag, 17. april 2014 09:43  

Oversæt

Ny bogudgivelse i 2011

Banner